Manon Kuijten Trainingen

Zet de eerste stap naar jouw ideale baan

Zet de eerste stap naar jouw ideale baan

Iedereen heeft een toffe baan, doet gave dingen of reist remote werkend de wereld rond. We kijken naar anderen alsof zij een leven leiden wat ideaal en perfect is. Misschien is dit ook zo maar misschien ook wel helemaal niet. Van de buitenkant kunnen we niet zien hoe het in het leven van een ander gaat. De ideale baan, de perfecte manier van werken en een goede locatie zijn allemaal wensen die voor iedereen anders zijn. Waarom werken dan zoveel mensen met het gevoel: “ik zit niet op mijn plek, voel me niet happy en ik heb werkelijk geen idee hoe ik verder kom.” Zet de eerste stap naar jouw ideale baan, in deze blog lees je hoe!

Kijk meer naar binnen dan naar buiten

Klinkt erg cliché maar het is toch zo. Je direct omgeving en de maatschappij bepalen veel van je wat je doet en hoe je de wereld ziet. Helaas meer dan je misschien denkt. Waarom? We kijken naar buiten en daar is onze focus. We zijn bezig met de verwachtingen van een ander, hoe we erbij kunnen horen, hoe we promotie kunnen maken, hoe we geld kunnen verdienen en wat je moet doen om aanzien te krijgen. 

We kijken naar buiten en richten ons daarop. Je resultaat: “ik zit niet op mijn plek en ik heb geen idee hoe ik verder kom.” Ondertussen kijk je naar anderen en zie je toffe banen, gave opdrachten, promoties, mooie reizen en remote werken voorbijkomen. Wat hebben zij het goed voor elkaar, waarom lukt mij dit niet!

Buiten is je grootste inspiratiebron of toch niet? 

Er is helemaal niets mis met kijken naar buiten als je de juiste focus hebt. Zie jij iemand met een baan waar jij alleen maar van kan dromen en voel jij dat dit een baan is die jij ook graag zou willen? En vraag jij je af hoe deze persoon dit voor elkaar heeft gekregen? 

Dan heb jij iets gevonden wat je leuk en interessant vindt. Buiten laat je in dit geval zien dat dit een baan is die jij graag zou willen doen. Zie buiten daarom als je grootste inspiratiebron. Kijk ernaar met nieuwsgierigheid, motivatie en leergierigheid. 

Ontdek de mogelijkheden

Er zijn zoveel mogelijkheden en kansen maar je mist ze nu. Met je focus op buiten waarbij je voortdurend denkt: waarom lukt het anderen wel en mij niet, zal je niet verder brengen. Wil je verder komen dan zie je buiten als inspiratiebron en motivator. De focus die je moet hebben is op jezelf. Richt jij je op binnen, denk dan aan: 

  • Wat wil ik! 

Wat wil je voor werk, wat vindt je belangrijk, leuk en interessant. Waar droom je van. Als je niet weet wat je wilt, blijf je op dezelfde plek en krijg je hetzelfde resultaat. 

  • Wat zijn je talenten en vaardigheden

Waar ben je goed in en waar wil je nog in groeien. Wat heb je nodig om die baan of opdracht te krijgen. Leer jezelf kennen en investeer in je persoonlijke groei. 

  • Hoe ziet mijn ideale baan eruit

Er is toch niets leuker dan een beeld schetsen van hoe het zou zijn in de ideale wereld. Schets je droom zoals jij wil dat deze uitkomt. 

  • Hoe kan ik mijn huidige situatie zo snel mogelijk veranderen 

Als je geen stappen zet, blijf je in de situatie waarin je nu bent. Wat kan je nu doen om deze situatie te veranderen? Elke stap brengt je naar een volgende. Als je dit nu leest kan jij dan vandaag al een eerste stap zetten? 

Je wil voorkomen dat je maar gewoon elke dag werk doet wat je niet leuk vindt, waar je geen energie van krijgt en het je ongelukkig maakt. Zie de omgeving als je inspiratiebron maar focus op jezelf en kom erachter wat jij wil want ook voor jou is er de ideale baan en die kan jij krijgen! 

Zit jij al lange tijd in deze situatie en wil je daar zo snel mogelijk verandering in brengen, neem dan een kijkje in dit programma. De keuze is aan jou, ga jij voor hetzelfde of voor verandering? 

Tips en inspiratie van Manon

Wil jij het maximale halen uit je werk, jezelf uitdagen en ben je klaar te doen wat je graag wil doen? Dan ben je op de juiste plek voor tips en inspiratie. Manon schrijft over persoonlijke ontwikkeling, het boosten van je carrière en de uitdagingen van doen wat je graag wil doen. 

Wil je direct de nieuwste update in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Winkelwagen